חלוקת זמני שהות
משמורת ילדים, אחזקת ילדים או בביטוי הנכון בימינו חלוקת זמני השהות בין קטינים לבין הוריהם לאחר שאלו נפרדו או התגרשו זמ"ז הינו אחד הנושאים הרגישים...
המשיכו לקרוא >
ניכור הורי הוא לא סתם עוד מונח משפטי או חברתי הוא תופעה קשה מנושא ממנה סובלים אבות או אמהות רבים אך בעיקר ילדים הנמצאים בין הפטיש לסדן בין האב לבין האמא בין האהבה לבין השנאה בין האמת לבין השקר והנזק הטמון בדבר הוא רב עד כדי בלתי הפיך לפעמים.
ניכור הורי – כיצד מטפלים ?
התופעה של ניכור הורי מתרחשת בעיקר במקרים בהם בזמן ניהול הליכי הגירושין אחד ההורים המבקש לפגוע ברעהו על רקע כעס שנאה או נקמה פשיטא מסית את הילדים כנגדו בצורה קיצונית וקשה תוך כדי ביטול כליל של אותו הורה ובמקביל האדרת עצמו בעיני ילדיו עד כדי ניתוקם באופן מוחלט מההורה האחר .
ככל ש"תופסים" את הניכור ההורי בתחילת הדרך אזי ככל הנראה הפתרון יהיה קל יותר והקטינים יחזרו לחיים הנורמאליים של קשר רציף עם שני ההורים חרף הגירושין דבר שללא ספק תמיד מועיל להם בטווח הקרוב וגם בעתיד הרחוק בעיקר להתפתחותם הנפשית.
ככל שמפספסים את ההתחלה ולא מנסים שלנות את גורלם של הקטינים שנחרץ על ידי אחד ההורים בשל שנאה הבוערת בו וחוסר היגיון אזי הדרך לשקם את הקשר עם ההורה המנוכר היא קשה מאד ואף לא תמיד מצליחה.
בתי המשפט נוהגים למנות מומחה שיבחן את טיב הקשר הסיבות לנתק דרכי הטיפול וכו' אך לא תמיד המהלך נוחל ההצלחה ועל כן במקביל בתי המשפט נוהגים להטיל קנסות וסנקציות כספיות בעיקר על ההורה המנכר על מנת שיחדל מדרכו הנלוזה הפוגעת בילדיו.
פעמים רבות בית המשפט אף יכול להורות על העברת המשמורת של הילדים לילדי ההורה המנוכר בתקווה לשנות באופן דרסטי את המשוואה שתביא לשיקום הקשר לטובתם הגם שמהלך זה תלוי בגיל הקטינים כמובן ואף דעתם בגיל מתבגר יותר שלא ניתן להתעלם ממנו.
כן בגין תופעה בזויה זו ניתן לתבוע פיצויים ככל שמוכחת מן הצד המנכר וזאת אף בסכומי עתק שעה שהנזק הנגרם להורה המנוכר הינו נדבך אחד של התביעה ואילו הנדבך העיקרי הוא הנזק הרב כמעט הבלתי הפיך הנגרם לקטינים עצמם פרי פועלו הרע של אותו הורה שאינו בוחל בשום אמצעי בכדי לפגוע בהורה האחר בעודו פועל באחיזת עיניים בדרך כלל וכאילו כן הוא מעוניין בקשר אך בפועל בסתר ליבו ומול ילדיו שלו באולם בית המשפט הוא רק זורע שנאה ועוד ריחוק ועוול.
בתי המשפט רואים בניכור ההורי כאלימות נפשית הפוגעת בהורה המנוכר אך גם בקטינים עצמם והדבר גם מקים עילה לתביעה נזיקית מלבד סנקציות כספיות המוטלות על ההורה המנכר כולל ביטול מזונות לדוגמא במקרים המתאימים או חיוב כספי בגין כל פעם בה הקטינים לא פוגשים בהורה הלא משמורן.
ראו לעניין זה דברי כבוד השופטים שאול שוחט, השופטת עינת רביד והשופט נפתלי שילה, מחוזי תל אביב, רמ"ש 48940-0320, מיום 10.08.2020 .
מה הפתרון ?
הפתרון הוא קודם כל לפעול ודבר שני לא לוותר ולהיות מיוצגים על ידי עורך דין מומחה עם ותק וניסיון רב שנים בכדי לנסות ולשנות את רוע הגזירה .
מחפשים עורך דין ענייני משפחה מומלץ בצפון ?
עורך דין המאם חליחל , עורך דין מומחה בענייני משפחה וגירושין ,עורך דין מומלץ בדיני משפחה בצפון ידאג לתת לכם מענה מקיף שלא תפספסו זכויות לפי החוק . המאם חליחל עורך דין ונוטריון מומחה בדיני משפחה וגירושין בצפון לקבלת יעוץ משפטי מקצועי משרד עם ניסיון רב שנים בתחום .
משמורת ילדים, אחזקת ילדים או בביטוי הנכון בימינו חלוקת זמני השהות בין קטינים לבין הוריהם לאחר שאלו נפרדו או התגרשו זמ"ז הינו אחד הנושאים הרגישים...
המשיכו לקרוא >שאלת הפיצויים מבוססת על שאלת הנזק ושאלת הנזק תלויה בשאלת האשם ושאלת האשם תלויה באחריות המושגית של האדם כלפי רעהו ובין לבין הקשר הסיבתי, האשם...
המשיכו לקרוא >חוק יחסי ממון בין בני זוג : חלוקת רכוש בין בני זוג הקרויה גם איזון משאבים מבוססת על הוראות חוק יחסי ממון משנת 1973 הקובע מנגנון...
המשיכו לקרוא >