Facebook Whatsapp

לקביעת פגישת ייעוץ

השאירו את הפרטים ואנו ניצור אתכם קשר

    חלוקת רכוש

     

    רכושם של בני הזוג מחולק בהתאם לחוק יחסי ממון התשל"ג –1973 הקובע ברמה העקרונית חלוקה שוויונית של נכסי בני הזוג שנצברו בזמן הנישואין ללא כל קשר לשאלה מי שילם עבורם או על שם מי הם רשומים.

    קיימים חריגים בחוק המוצאים מכלל השיתוף בעיקר את הנכסים שהיו למי מהצדדים לפני הנישואין או כאלו שהגיעו לידיו של מי מהם לאחר הנישואין בדרך של מתנה או ירושה.

    אגב כך החוק כנ"ל חל על מי שנישאו לאחר שנת 1973 ומועד כניסת החוק לתוקפו, ואלו שנישאו בטרם החוק חלה עליהם הלכת השיתוף הקובעת עיקרון כללי כי כל הרכוש שנצבר במאמץ משותף במהלך הנישואין הוא משותף.

     

    כתבה זו תתמקד בעיקר בהשלכות חוק יחסי ממון.

     

    בני הזוג יכולים באמצעות הסכם ממון אשר יש חובה לאשרו בבית המשפט או בפני נוטריון או עורך הנישואין ככל שזה נעשה לקראת הנישואין , לקבוע אופן חלוקה שונה של הרכוש מזה הקבוע בחוק כנ"ל.

    בכל מקרה בזמן הנישואין כל אחד מבני הזוג רשאי לפעול בלעדית ככל העולה על רוחו והשיתוף הינו רק עם פקיעת הנישואין והכוונה לגירושין או לפטירה של מי מהם ונכון להיום אף די בפרידה של 9 חודשים על מנת לגרום לחלוקה הנקראת " איזון משאבים".

    בדרך כלל בית המשפט נעזר במומחים לרבות שמאי מקרקעין או אקטואר (רואה חשבון) שיערוך חישוב של זכויות וחובות הצדדים המשותפים ויחלקם בחלקים שווים.

    פעם היה נהוג לסרב לתת גט על מנת לגרום לעיכוב בחלוקת הרכוש שהיה כרוך בגט עצמו אלא עם שינוי החוק בשנים האחרונות המצב השתנה וכעת אין באי סידור הגט כדי לעכב את חלוקת הרכוש בפועל.

    על אלו שנישאו לפני חוק יחסי ממון קרי לפני שנת 1973 חלה "הלכת השיתוף" אשר במהותה מביאה לאותה מסקנה של שיתוף שוויוני בין בני הזוג.

    בין השאר כספי פיצויי פיטורין, פנסיה , קופות גמל , קרנות השתלמות ואף מוניטין של עסק נחשבים לרכוש משותף שיש לחלקו בין בני הזוג.

     

    דירת מגורים:

     

    למרות שכאמור נכס שהובא לפני הנישואין אינו משותף מקובל כיום לקבוע שותפות בבית המגורים של הצדדים מטעמי צדק למרות שאין המדובר בכלל אחיד לכל המקרים.

    אגב כך ניתן להכריח את הצד השני למכור את הבית בשוק החופשי ללא כל קשר להליכי הגירושין וזאת מכח חוק המקרקעין הקובע כי כל שותף רשאי לבקש פירוק השיתוך במקרקעין בכל עת.

    מה שכן ככל שהורה מבקש פירוק שיתוף ובבית מתגוררים יחד עם ההורה השני ילדים קטינים אזי ההורה המשמורן יכול לבקש עיכוב במכירה לשלב מאוחר יותר עפ"י שיקול דעת בית המשפט והכל בהתאם לנסיבות ולטובת ורווחת הקטינים.

    הליך המכירה הינו בצו בית המשפט כאשר מתנה שמאי ואף כונס נכסים המבקש למקסם את הרווח של שני הצדדים ולכל צד זכות קדימה לבקש לרכוש את חלקו של האחר במחיר הגבוהה ביותר שיוצע בשוק החופשי ולאו דווקא במחיר השמאי.

     

    דמי שימוש:

     

    כאשר רק בן זוג אחד עושה שימוש בבית המשותף עולה השאלה הא ם הוא חייב לשלם לרעהו דמי שימוש כמעין דמי שכירות בחלקו היחסי בבית?

    בשאלת דמי השימוש ההלכה הפסוקה והמחייבת היא הלכת זרקא ע"א 1492/90 .

    בפסיקה נקבע באופן מפורש, שככלל מיום הגירושין ואילך, משמנועים הצדדים מכח הדין מלחיות תחת קורת גג אחת ולעשות שימוש משותף בבית, יש לפסוק דמי שימוש ראויים.

     

    נכסי קריירה:

     

    ביום 6/3/06 בבע"מ 4623/04 פלוני נ' פלונית נקבעה ההלכה בעניין נכסי קריירה .

     

    פנסיה:

    כאמור פנסיה כולל פנסיה מוקדמת או פנסיה כתוצאה מנכות הינה רכוש משותף לכל דבר ועניין המחולקת בזמן קבלתה בפועל לצד הזכאי לה.

    זכותו של כל אחד מבני הזוג למחצית מן הזכויות שנצברו על ידי בן זוגו החל מיום הנישואין ועד למועד הקובע ובכלל הזכויות זכותו של כל צד למחצית זכויות סוציאליות ממקום העבודה, זו זכות המוכרת בדין, ואולם הזכות ניתנת למימוש רק בעת הבשלתה כפי שנקבע זה מכבר על ידי כב' השופטת נתניהו בעניין זה בע"א 809/90 לידאי נ' לידאי פ"ד מו(1) 602, עמ' 611-2 .

     

    חלוקה לא שוויונית:

     

    חרף הוראות חוק יחסי ממון המחוקק העניק לבית המשפט לענייני משפחה בסעיף 8 הזכות להורות על חלוקה אחרת בנסיבות מיוחדות וכך בסעיף 6 לחוק יחסי ממון עצמו והכל עפ"י שיקול דעת בית המשפט .

    ראה ע"מ 824/05 ובג"ץ 8928/06 הקובעים כי הפעלת סעיף זה היא החריג ולא הכלל.

     

    אין באמור בכתבה זו כדי למצות כל הסוגיות הנוגעות לנושא זה ואין בה כדי להוות תחליף לייעוץ משפטי פרטני.

    לקביעת פגישת ייעוץ

    השאירו את הפרטים ואנו ניצור אתכם קשר



      חלוקת רכוש בגירושין

      במסגרת חלוקת רכוש בגירושין, מומלץ להגיע להבנות – וכך לייעל את ההליך כראוי וברוח טובה. אכן, לאורך השנים האחרונות הסטטיסטיקה מציגה תמונת מצב עגומה כאשר זוגות נשואים רבים בוחרים להפריד כוחות – ולפרק את החבילה. עם זאת, לאורכה של הזוגיות נצבר רכוש רב וזו אחת הסיבות בגינן אנשים רבים חוששים לפתוח בהליך גירושין, נוכח החשש לאבד רכוש שנצבר. לשם כך, אתם מוזמנים לפנות אל עו"ד ומגשר המאם חליחל. מומחה זה עוסק בתחום דיני המשפחה והגירושין.

       

      קבלת סיוע מתאים במקרה של חלוקת רכוש בעת גירושין

      במסגרת הליך גירושין חלוקת רכוש הינו שלב בלתי נמנע ואף הכרחי. בתיקים רבים הרכוש נמצא במרכז הסכסוך. במילים אחרות, כדי שניתן יהיה לקבל חזרה את השליטה על הכספים והנדל"ן שצברתם לאורך השנים.

      הליך הגירושין הוא איננו הליך פשוט; להיפך. חלוקת רכוש היא אחת הדוגמאות הבולטות ביותר לעניינים אשר יש עליהם מחלוקות רבות בזמן הפרידה. זקוקים לסיוע בנושא זה? כל שעליכם לעשות הוא ליצור קשר עם משרד עורכי הדין המאם חליחל, ואנו נפשט לכם את התהליך באופן הטוב והמקצועי ביותר.

      חלוקת רכוש בגירושין – להגיע לפשרה

      לאורך השנים, אנו מתמודדים עם מגוון קשיים ואתגרים – כאשר הליך גירושין הוא ללא ספק אחד מהם. אכן, מדובר בהתמודדות לא פשוטה כלל וכלל כאשר האהבה שפעם הייתה הופכת כעת לאיבה עצומה. בהליך גירושין אנו רואים לא פעם כי לעיתים האדם שהיה הקרוב אליך ביותר הופך להיות אויבך. במקביל, על בני הזוג המעוניינים להתגרש לבצע מספר פעולות קרות ומנוכרות – אך הכרחיות לשם סיום הפרק הנוכחי בחייהם ותחילתו של אחד חדש. אחת מהפעולות הנדרשות הינה חלוקת רכוש בגירושין.

      בהתאם לחוק יחסי ממון, אופן חלוקת הרכוש בעת הליך הגירושין יתבצע שווה בשווה למעט חריגים (כמו הסכם ממון, ירושות ומתנות, כספים שהתקבלו כתוצאה מתאונות דרכים וכויוצ"ב). קיימת הבחנה בין רכוש משותף הנצבר על ידי בני הזוג לאורך שנות הזוגיות לבין רכוש הנצבר לפני תחילתה של הזוגיות. וזאת, לצד רכוש אשר עבר בירושה. במקביל, נדגיש כי במקרים רבים מצב זה יכול להיות סבוך ופתלתל למדי ואינו חד משמעי. בשל כך, רצוי לפנות אל עורך דין המתמחה בענייני משפחה וגירושין.

      שאלות נפוצות

      איך מוודאים שחלוקת הרכוש תהיה לטובתי?

      הסתייעות בייצוג עורך דין מנוסה יעזור לכם להבטיח שהאינטרסים שלכם יישמרו במהלך חלוקת הרכוש.

      מדוע להיעזר בעורך דין בעת עריכת חלוקת רכוש בגירושין?

      עורך דין מתמצה בחוק ויודע אילו דברים להעלות על מנת לדאוג שלא תצא מחלוקת הרכוש מופסד.

      מה צריך לקחת בחשבון לפני שפונים להליך חלוקת רכוש?

      חלוקת רכוש הינו הליך היכול ליצור מחלוקות רבות בין בני הזוג, יש להגיע אליו ברצון לסיים את הדברים ברוח נעימה על מנת למנוע סכסוכים נוספים.

      דיני משפחה נוספים

      עורך דין מזונות

      עורך דין מזונות - עורך דין לענייני משפחה וגירושין, יטפל עבורכם בכל הנושאים הכרוכים בתיק הגירושין שלכם. כך  למשל יטפל עו"ד בדמי המזונות, בהסדרי הראייה,...

      המשיכו לקרוא >

      צו הגנה

        צו הגנה הוא צו אשר בית המשפט יכול לתת כנגד בן (או בת) משפחה, המאפשר להרחיק אדם מביו ולהגביל את אפשרותו לבוא במגע ובקשר עם...

      המשיכו לקרוא >

      לקביעת פגישת ייעוץ

      השאירו את הפרטים ואנו ניצור אתכם קשר

        קידום אתרים לעורכי דין
        Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support