Facebook Whatsapp

לקביעת פגישת ייעוץ

השאירו את הפרטים ואנו ניצור אתכם קשר

    אלימות במשפחה

     

    לצערינו, אנו עדים למקרים רבים וקשים של אלימות במשפחה. מדי יום שומעים על עוד רצח וכל פעם בדרך אכזרית אפילו יותר ויותר זאת מלבד מקרה התקפיה שאינם מתפרסמים.

    אלימות במשפחה קיימת בכל המגזרים ובכל שכבות האוכלוסייה ולא פשוט לטפל בה, בין השאר, בשל כך כי מקרים רבים אינם מדווחים למשטרה, לרשויות הרווחה וכיו"ב.

     

    מהי אלימות במשפחה?

     

    אלימות במשפחה היא התעללות פיזית, נפשית ומינית, של בן משפחה אחד באחר. בחלק ניכר מן המקרים של אלימות בתוך המשפחה, הפוגעים הם גברים, הפוגעים בבנות זוגם. לא פעם, מתחילה האלימות בבת הזוג ולאחר זמן, עוברת גם לילדים. במשפחות רבות, ישנה התעללות בילדים מצד הורה אחד, או מצד שני ההורים יחד.

     

    צו הגנה:

     

    החוק למניעת אלימות במשפחה משנת 1991 מסדיר את אופן קבלת צו הגנה מיידי ודחוף מכל בית משפט במדינה בכל רגע נתון כדי להקדים תרופה למכה ולהרגיע את הרוחות דרך הרחקת הפוגע והפחתת החיכוך שיכול להתפתח למצב בלתי צפוי של פגיעה ונזק בלתי הפיך כגון רצח. ברור שהצו אל ימנע כל רוצח מלבצע את זממו אך בהחלט שיכול למנוע מקרים רבים כאלו.

    מתן צו הגנה הינו פשוט ואינו דורש בדרך כלל ייצוג מעורכי דין אלא מילוי טופס במזכירות בית המשפט הופעה קצרה בפני השופט והצגת טיעוני הקורבן. מקובל כי השופט מעניק צו למשך שבעה ימים על מנת לאפשר לבעל להתייצב ולהציג טיעוניו וככל שהשופט מתרשם כי קיימת סכנה בפועל ירחיק את הבעל עד 3 חודשים ובהמשך לעוד 3 חודשים ולכל היותר במקרים קשים לשנה שלמה.

     

    הצו ניתן לא רק נגד גברים אלא גם נגד נשים או ילדים.

     

    שלוש עילות מוכרות בדין למתן הצו האחת : היא אלימות סמוך להגשת הבקשה ובדרך כלל הקורבן יגיע מצוייד במסמך רפואי. השנייה: התנהגות מחשידה המעוררת חשש לנקיטת אלימות כמו שבירת חפצים איומים וכיוצ"ב, שלשית : אלימות רוחנית מתמשכת בעיקר על רקע שימוש בסמים או אלכוהול.

     

    מטרת החוק למניעת אלימות במשפחה:

     

    הפסיקה מציינת שתי מטרות לחוק האחת מטרה קרובה והאחת מטרה רחוקה וכפי שקובע כבוד השופט שוחט בתמ"ש 63980/98 פלונים נ' פלוני, דינים משפחה, כרך א, 498.

     

    מדור שליו ובטוח:

     

    לא פעם צו ההגנה אינו מספיק הואיל והוא זמני ונשאלת השאלה האם ניתן להרחיק את האלים לפרק זמן רב יותר או אפילו לצמיתות ? התשובה נמצאת בדין העברי המחייב את הבעל להבטיח לאשתו מדור שליו ובטוח וכן ניתן להרחיקו במקרים המתאימים אפילו לצמיתות.

    בבש"א 240/98 כב' השופט גייפמן יהושע מבית המשפט לענייני משפחה בת"א קבע בין היתר במסגרת עתירה ליתן צו מניעה האוסר על הבעל להיכנס לדירת המגורים של המשפחה שהיא אף בבעלותו .

    ראה גם ע"א 573/81 כסיף נ' כסיף פ"ד לו (2) 294, 299 מציינת השופטת נתניהו.

     

    פיצויים:

     

    מעשה האלימות מקים עילה לתביעה נזיקית מלבד הגשת תלונה במשטרה . בעניין זה רא כתבה נפרד בכותרת " פיצויים".

     

    אין באמור בכתבה זו כדי למצות את כל הסוגיות הנוגעות לנושא זה ואין בה כדי להוות תחליף לייעוץ משפטי פרטני.

    לקביעת פגישת ייעוץ

    השאירו את הפרטים ואנו ניצור אתכם קשר



      דיני משפחה נוספים

      חלוקת רכוש

        רכושם של בני הזוג מחולק בהתאם לחוק יחסי ממון התשל"ג –1973 הקובע ברמה העקרונית חלוקה שוויונית של נכסי בני הזוג שנצברו בזמן הנישואין ללא כל...

      המשיכו לקרוא >

      לקביעת פגישת ייעוץ

      השאירו את הפרטים ואנו ניצור אתכם קשר

        קידום אתרים לעורכי דין
        Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support