זכויות בני זוג בזמן ירושה - עורך דין ירושה וצוואות
זכויות בני זוג בירושה? חוק הירושה בישראל קובע את זהות היורשים לאחר פטירתו של האדם וזאת בהעדר צוואה כאשר קיים מנגנן קבוע של חלוקת העיזבון בין...
המשיכו לקרוא >
השפעה בלתי הוגנת
השפעה בלתי הוגנת היא מונח משפטי המהווה אחת מהטענות השכיחות ביותר בעת הגשת התנגדות לצוואה של אדם שנפטר . כידוע אין די בעריכת צוואה כדי שתהיה בת תוקף אלא שלאחר פטירת המצווה שומה לקבל צו הנקרא צו קיום צוואה הניתן בדרך כלל על ידי הרשום לענייני משפחה על ידי הגשת בקשה מתאימה כאשר אם יש בעל עניין המתנגד לצוואה מכל טעם שומה עליו להגיש התנגדות תוך 15 ימים מיום פרסומה ברשומות וככל שיעה שכן הנושא עובר להכרעת בית המשפט לענייני משפחה.
השפעה בלתי הוגנת ורצון המת
כלל ברזל הוא כי יש לכבד את רצונו של המת ועל כן לא בנקל בית משפט יקבל התנגדות שמטרתה לבטל את הצוואה של המת , אלא שהשאלה היא האם באמת הצוואה משקפת את רצונו האמתי של המנוח או שמא קיים פגם בעריכתה הפוגע בצוואה כגון זיוף צוואה , אי כשירות לעריכת צוואה, מעורבות בעריכת צוואה, עושק ועוד וכמובן גם השפעה בלתי הוגנת , מצבים שככל שיוכחו יביאו לביטול הצוואה ונחוץ לכם עורך דין מומחה בדיני ירושה וצוואות.
מה הכוונה בהשפעה בלתי הוגנת?
לא כל השפעה נחשבת בלתי הוגנת אלא השפעה שאכן גרמה למצווה לערוך צוואה שהיא לא ממש מרצונו הטבו וקיימים תנאים הקבועים בפסיקת בתי המשפט כמעין מבחן לעצם קיום ההשפעה הבלתי הוגנת כגון מצב המצווה, התלות של המצווה במי שהשפיע עליו, הקשר של המצווה עם יתר היורשים ועוד כאלו שהוכחתם מוטלת על המתנגד לקיום הצוואה כל עוד לא נפל בה פגם אחר והצוואה תקינה על פניו .
בהלכה הפסוקה נקבעו אבני בוחן ומבחני עזר לבחינת קיומה או היעדרה של פ"ד, השפעה בלתי – הוגנת {ראה למשל דנ"א 1516/95 מרום נ' היועמ"ש נב (2), 813 (1998)}.
האם המצווה היה עצמאי בתקופה הרלוונטית, מבחן התלות והעצמאות(א) הן מבחינה פיזית והן מבחינה שכלית – הכרתית. ככל שהמצווה לא היה עצמאי באחד מהשניים, תחזק הנטיה לקבוע כי היתה תלות.
באם המצווה לא היה עצמאי, יש לשאול מי הוא זה, מבחן התלות והסיוע (ב) אשר סייע לו להתגבר על מגבלותיו ולבחון את טיב הסיוע, היקפו ומידת התלות באדם שסייע למצווה להתגבר על מגבלותיו. כאשר הנהנה הוא המסייע העיקרי {או הבלעדי} מתגבר החשש כי קיימת תלות.
האם למצווה היו קשרים עם, מבחן הקשר של המצווה עם אחרים (ג) אחרים. ככל שיתברר כי בתקופה הרלוונטית היה המצווה מנותק מאחרים או שקשריו היו מועטים, תתחזק ההנחה כי מתקיימת תלות.
מעורבות הנהנה בעריכת הצוואה, אף אם, מבחן נסיבות עריכת הצוואה (ד) אינה מגיעה לכדי מעורבות לפי סעיף 35 לחוק הירושה, יכולה ללמד על השפעה בלתי – הוגנת. מבחן זה אינו עומד ברשות עצמו, אלא הוא מבחן משנה אשר יכול לסייע בקבלת מסקנה בדבר קיומה של השפעה בלתי – הוגנת, במקום בו המבחנים האחרים מכוונים למסקנה כי קיימת תלות.
האם כל מעורבות בעריכת הצוואה נחשבת פסולה ?
לא . במקרים בהם למשל יורש מלווה את המצווה או אף קובע עבורו פגישה במשרד עורכי דין וכל עוד לא נטל חלק בזמן אמת בעריכת הצוואה עצמה או התערב בתוכנה אין כל פסול בליווי זה על פניו ולא ניתן להסתמך רק על בסיס טענה זו לביטול הצוואה .
מחפשים עורך דין ירושה וצוואות מומלץ?
עורך דין המאם חליחל , עורך דין מומחה בדיני ירושות וצוואות ,עורך דין מומלץ בדיני צוואות וירושות ידאג לתת לכם מענה מקיף שלא תפספסו זכויות לפי החוק . המאם חליחל עורך דין ונוטריון מומחה בדיני צוואות וירושות בצפון לקבלת יעוץ משפטי מקצועי משרד עם ניסיון רב שנים בתחום .
זכויות בני זוג בירושה? חוק הירושה בישראל קובע את זהות היורשים לאחר פטירתו של האדם וזאת בהעדר צוואה כאשר קיים מנגנן קבוע של חלוקת העיזבון בין...
המשיכו לקרוא >של מי הדירה של האישה או של חמותה ? הקדמה: ברגיל כלל ברזל הוא כי רישום זכויות בנכס מקרקעין, דירה, בית או מגרש בלשכת רישום המקרקעין (...
המשיכו לקרוא >הילדים נגד האלמנה הקדמה: חוק הירושה מסדיר מי יהיו יורשיו של כל אדם ההולך לעולמו ומה חלקם בנכסיו שהיו לו ערב מותו . ככל שאדם הולך לעולמו...
המשיכו לקרוא >