
מזונות אישה
אחת מחובותיו המרכזיות של בל יהודי כלפי אשתו הינה כי יישא במזונותיה קרי יפרנס אותה כל עוד הוא נשוי לה וכל עוד אין עילה בדין...
המשיכו לקרוא >פירוק שיתוף בבית של בני זוג הנמתאים בהליכי גירושין מבוסס על הוראות חקו המקרקעין הקובע עיקרון על של זכות פירוק בכל עת לכל שותף . המשמעות של הפירוק היא למעשה מכירת הנכס.
עת עסקינן בבית של בני זוג נשואים ישנן מספר הוראות חוק המבדילות במידה מסויימת בינם לבין כל פירוק של בית של שותפים שאינם בני זוג.
ברמה העקרונית התשובה היא שלילית ולא ניתן למנוע באופן מוחלט את הפירוק של דירת מגורים משותפת של בני זוג בזמן הגירושין אלא שניתן כן לעכב את הפירוק מעילות שונות ולזמן משתנה .
בדרך כלל כאשר שני בני הזוג רוצים ומבקשים להתגרש וכאשר אין להם ילדים קטינים הרי שהסיכוי של מי מהם למנוע את הפירוק במיידי הוא קלוש מאד.
כאשר ישנם ילדים קטינים כן ניתן לבקש עיכוב פירוק השיתוף למועד מאוחר יותר וזאת בהתחשב בטובת ורווחת הקטינים אלא ובניגוד לדעה הרווחת אין המשמעות כי ניתן לדחות הפירוק עד הגיעם לגיל 18 שלא בהסכמת ההורה האחר .
כאשר הבעל מבקש להתגרש והאישה בכנות במקשת שלום בית בבית הדין הרבני שאינו מוצא כל עילה לחייבה בגט לו עותר הבעל הרי קמה לאישה זכאת הקרויה ( מדור ספיצפי ) המוענקת לה אך ורק על ידי בית הדין הרבני שיכול למנוע בפועל את המשך הליכי פירוק השיתוף בהם נוקט הבעל בדרך כלל בבית המשפט לענייני משפחה וזאת כל עוד לשיטת בית הדין הרבני קיים סיכוי לשלום בית וכי אין האישה פועל בהקשר זה בחוסר תום לב .
ככל שכן מגיעה העת לפירוק שיתוף מתמנה בדרך כלל שמאי הקובע את שווי הנכס אלא שקיבעה זו אינה אלא אינדקציה בלבד עת המחיר הסופי נקבע בדרל כלל בהעדר הסכמה על ידי המחיר המקסימאלי שיוצע בשוק החופשי בהליך הפירוק בפיקוח בית המשפט הממנה כונס נכסים מטעמו שתפקידו למקסם את הרווחה מהבית לטובת שני הצדדים כאשר לשניהם עומדת באותה מידה זכות קדימה כל אחד לרכוש את חלקו של רעהו בה תאם למחיר המקסימאלי כאמור וככל ששניהם ירצו לקנות יתנהל ביניהם הליך התמחרות והמחיר הגובה הוא הקובע .
להבדל מהליכי כינוס נכסים של בנק למימוש כספי משכנתא שבדרך כלל יכולים להביר למכירת הנכס במחיר נמוך יחסית ממחיר השוק , הרי אין לחשוש מהליכי כינוס נכסים מפוקחים בבית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני במסגרת הליכי הגירושין כאשר כאמור מטרת העל היא מחד המכירה חרף התנגדות אחד מבני הזוג אך מאידך השאת הרווח ככל הניתן מהנכס בעוד שכרו של הכונס הינו בשיעור של כ- 4 % לכל היותר משני הצדדים יחדיו משווי הנכס.
אחת מחובותיו המרכזיות של בל יהודי כלפי אשתו הינה כי יישא במזונותיה קרי יפרנס אותה כל עוד הוא נשוי לה וכל עוד אין עילה בדין...
המשיכו לקרוא >לצערינו, אנו עדים למקרים רבים וקשים של אלימות במשפחה. מדי יום שומעים על עוד רצח וכל פעם בדרך אכזרית אפילו יותר ויותר זאת מלבד מקרה...
המשיכו לקרוא >רכושם של בני הזוג מחולק בהתאם לחוק יחסי ממון התשל"ג –1973 הקובע ברמה העקרונית חלוקה שוויונית של נכסי בני הזוג שנצברו בזמן הנישואין ללא כל...
המשיכו לקרוא >