בגידה -חיים כפולים וחוק יחס ממון
בגדה בבעלה 10 שנים ברצף – תקבל חצי מהרכוש הקדמה : פסק דין חדש מפתחו של בית המשפט העליון [בג"ץ 8463/19] מפי כב' המשנה לנשיא ע' פוגלמן,...
המשיכו לקרוא >
השם המלא של המונח המשפטי ידועים בציבור , הוא ידועים בציבור כנשואים, פשוטו כמשמעו שני בני זוג שהציבור רואה בהם בנסיבות כזוג נשוי לכל דבר ועניין , כאשר דרישת החוק לצורך הגדרת בני הזוג כידועים בציבור , ניהול משק בית משותף וחיי משפחה .
הווה אומר חבר וחברה אף אם הם שנים יחדיו לא הופכים לידועים בציבור כל עוד אינם מתגוררים תחת קורת גג אחת לרב ומנהלים משק בית משותף כזוג נשוי.
התשובה היא שלילית. המדינה מבקשת לעודד בני זוג כן להינשא זל"ז , ועל כן להבדל מבני זוג שמרגע נישואיהם הופכים להיות שותפים באופן מיידי בכל רכוש שנצבר על שם מי מהם לאורך הנישואין אף אם נרכש רק על ידי אחד מהם או נרשם רק על שמו , הרי ידועים בציבור חייבים להוכיח כוונת שיתוף ספיציפת ברכוש הנטען שאם לא כן תביעתם לא תתקבל.
האם ידועה בציבור זכאית למזונות אישה ?
להבדל מאישה נושאה הזכאית למזונות מבעלה מכח הכתובה , הרי ידועה בציבור חייבת להוכיח תלות בבן הזוג בכדי להצדיק חיובו במזונות, בעיקר מזונות לאחר פירוד כפי שנפסק בבית המשפט העליון בשם "מזונות משקמים" שמטרתם להעניק רשת ביטחון לאישה לפרק זמן מסויים לאחר הפירוד מכח עקרון תום הלב .
עיקר הזכויות של ידועים בציבור הם דווקא לאחר פטירה ולא בשעת פירוד, כפי שנאמר לעיל מזונות אישה וחלוקת רכוש אינה דבר בטוח במסגרת היחסים בין ידועים בציבור, להבדל אלפי הבדלות מזכויות מכח חוק היורשה המוענקים לבן או בת הזוג הנותר בחיים לאחר פטירת שותף דרכו שעה שהוא הופך לאלמן/ ה במיידי ובפועל יורש כאילו בני הזוג נשואים לכל דבר ועניין קרי ירושת מחצית הרכוש של הנפטר.
יש לערוך הסכם ממון שיקבע הפרדה רכושית ברורה בין הצדדים הן ברכוש הקיים והן ברכוש העתידי בכדי להימנע ממאבקים משפטיים בעתיד ככל שזו הכוונה של הצדדים.
אגב הסכם זה להבדל מהסכם בין בני זוג נשואים לא חייב אישור נוטריון או בית משפט ודי בחתימת הצדדים עליו , אם כי בני זוג המבקשים כן לקבל אישור מבית משפט יוכל לעשות כן.
ידועים בציבור שחותמים על הסכם ממון סבורים בדרך כלל כי די בהפרדת רכוש על פי ההסכם בכדי לבטל גם זכויות של הידועים בציבור באם מי מהם הולך לעולמו, והמדובר בטעות מרה העלולה בעיקר לפגוע בילדי הידועים בציבור כאשר בהעדר צוואה בנוסף להסכם הממון בה יקבע רצונו של בן או בת הזוג לאחר פטירה , הרי מי שנותר בחיים לרב יזכה כיורש חרף הסכם הממון הקובע כי אינו שותף ברכוש של רעהו.
מחפשים עורך דין ענייני משפחה בצפון ?
עורך דין המאם חליחל , עורך דין מומחה ענייני משפחה ,עורך דין מומלץ ענייני משפחה וגירושין בצפון עם ניסיון רב שנים בתחום שידאג לתת לכם מענה מקיף למימוש מלוא הזכויות שלכם לפי החוק .
בגדה בבעלה 10 שנים ברצף – תקבל חצי מהרכוש הקדמה : פסק דין חדש מפתחו של בית המשפט העליון [בג"ץ 8463/19] מפי כב' המשנה לנשיא ע' פוגלמן,...
המשיכו לקרוא >שלישיה וכתובה לא הולכים ביחד הקדמה: בגידה של מי משני...
המשיכו לקרוא >מי הם היורשים על פי חוק הירושה? חוק הירושה קובע ברירת מחדל לפיה נקבעים מראש מי הם יורשיו של כל אדם שהולך לעולמו כאשר בראש ובראשונה...
המשיכו לקרוא >