הצוואה והעושק
הצוואה , הבן והעושק הקדמה: ככל שהאדם לא עורך צוואה בימי חייו אזי חל על עזבונו חוק הירושה הקובע זהות יורשיו וחלקם בו. במקרה בו...
המשיכו לקרוא >
היא רצתה חתונה ! היא תשלם הוצאות משפט
כששני אנשים בוגרים מנהלים מערכת זוגית לאורך שנים , בדרך כלל אחד מהם אם לא שניהם מצפה או מייחל כי הם יינשאו זל"ז בסופו של יום .
נשאלת השאלה ככל שעתיד הזוגיות אינו עונה על הצפיות של מי מהצדדים והזוג נפרד, האם מי מהם זכאי לפיצוי?
באופן כללי התשובה היא שלילית ורק במקרים חריגים של הפרת הבטחת נישואין של ממש יכול בית המשפט לחייב את הצד המפר הבטחה זו בפיצוי על פי שיקול דעתו.
הפרת הבטחת נישואין מתרחשת במקרים שכל הליכי החתונה כמעט והושלמו ואז אחד הצדדים ברגע האמת בורח מהזירה תרתי משמע, דבר הפוגע לפחות בכבודו של האחר שהולך שולל על לא עוול בכפו .
בהקשר אחר הנוגע לכתבה להלן יודגש כי בין בני זוג נשואים כל הסכם בדבר רכושם חייב להיות בכתב ושומה על הצדדים לאשרו בפני בית המשפט שאם לא כן אין לו תוקף מחייב . ברם בין בני זוג שאינם נשואים חובת האישור בבית המשפט אינה קיימת, וכל הסכם חתום חל על הצדדים כל עוד אין חולק כי חתמו עליו מרצון טוב וחופשי .
במשך שמונה שנים תמימות ניהלו יוסי ואהובתו אנה מערכת יחסים שכללה מגורים משותפים בביתו של יוסי באשדוד .
היחסים בין השניים התערערו לאחר שיוסי סרב להיענות לבקשתה של אנה למסד את הקשר ביניהם בנישואין כדת משה וישראל .
יוער כי עם המעבר למגורים משותפים חתמו הצדדים על הסכם לחיים משותפים הקובע הפרדה רכושית מוחלטת של השניים ואף הסכמה לפיה במצב של פרידה אנה לא תהיה זכאית למזונות אלא לסיוע בשכר דירה בגובה של 350$ בחודש ולמשך שנה בלבד.
והנה שעה קלה לאחר שיוסי הבהיר את עמדתו הסופית בנוגע לנישואין המיוחלים מצא את עצמו לאו דווקא מתחת לחופה אלא באולם בית המשפט לענייני משפחה שם טענה אנה כי היא הידועה בציבור שלו וכי זכותה לקבל מחצית מהרכוש שלו כולל הבית אותו רכש ולמרות חתימתה על אותו הסכם אשר לטענתה נועד בזמנו רק כדי לרצות את יוסי ותוך כדי ניצול חולשתה בהיותה עולה חדשה, ועל כן ביקשה לבטל את ההסכם מעיקרו.
אנה טענה כי יוסי עשק אותה וכי יש לבטל את ההסכם מחד ומאידך לחלק את הרכוש בחלקים שווים ובנוסף לחייבו במזונות בסך של 7000 ₪ בחודש למשך חמש שנים . עוד בנוסף ביקשה אנה פיצוי בסך של 100,000 ₪ בגין הפרת הבטחת נישואין לשיטתה !!
יוסי הכחיש בתוקף את טענותיה של אנה וטען כי ההסכם נחתם מתוך רצון והבנה מלאה וכי היא שולטת היטב בשפה העברית למרות היותה עולה חדשה.
יוסי הוכיח כי שילם מראש לאנה כמוסכם דמי שכירות של שנה אף בגובה של 400 $ בחודש וכי אין היא זכאית למאומה ממנו .
עוד הדגיש יוסי כי הבית שרכש ממילא נרכש מכספו שלו וללא כל כוונת שיתוף אף בהתעלם מההסכם המדבר בעד עצמו. יוסי הביע פליאה הכיצד אנה עותרת למחצית הזכויות בעוד החובות בסך של 200,000 ₪ מבקשת להותיר על שכמו בלבד.
יוסי הטעים כי התביעה ההזויה כנגדו באה לעולם רק מטעמי נקמנות לאחר שאנה החלה לנהל מערכת יחסים עם גבר אחר אשר מסתבר שלא במקרה שהוא בן זוגה לשעבר של בת זוגו הנוכחית של יוסי עצמו שאין היא אלא עורכת הדין של יוסי בכבודו ובעצמו.
השופטת ענת אלפסי דחתה את התביעה על כל מרכיביה וקבעה במפורש כי ההסכם בין הצדדים שריר וקיים ואין מקום לביטולו וכי הוא נחתם מרצון טוב וחופשי . עוד נקבע כי אנה לא זכאית לשום פיצוי משלא הובטח לה על ידי יוסי כי יינשא לה, וכי אין היא זכאית למזונות. השופטת חייבה את אנה בהוצאות משפט בסך של 10,000 ₪ .
מחפשים עורך דין ענייני משפחה מומלץ בצפון?
עורך דין המאם חליחל , עורך דין מומחה ענייני משפחה ,עורך דין מומלץ ענייני משפחה וגירושין בצפון עם ניסיון רב שנים בתחום שידאג לתת לכם מענה מקיף למימוש מלוא הזכויות שלכם לפי החוק .
הצוואה , הבן והעושק הקדמה: ככל שהאדם לא עורך צוואה בימי חייו אזי חל על עזבונו חוק הירושה הקובע זהות יורשיו וחלקם בו. במקרה בו...
המשיכו לקרוא >רכושם של בני הזוג מחולק בהתאם לחוק יחסי ממון התשל"ג –1973 הקובע ברמה העקרונית חלוקה שוויונית של נכסי בני הזוג שנצברו בזמן הנישואין ללא כל...
המשיכו לקרוא >מי הם היורשים על פי חוק הירושה או על פי צוואה ? כשאדם הולך לעולמו תמיד יש לו יורשים והשאלה מי הם ? על פי חוק...
המשיכו לקרוא >