מתנה, כוונת שיתוף ומה שביניהן
מי יקבל הבית הכלה או החם ? הקדמה : בדרך כלל סכסוכים בענייני רכוש משותף של בני זוג העומדים בפני גירושין מתנהלים על פי חוק יחסי ממון...
המשיכו לקרוא >
סוגית הכתובה נפוצה בדרך כלל במסגרת הליכי גירושין בין בני זוג אמנם לא רבים יודעים כי לכתובה משמעות רבה גם בזמן פטירתו של הבעל.
הלכה למעשה המועד של החיוב בכתובה הוא הגירושין או שמא הפטירה של הבעל.
במסגרת הליכי הגירושין לא תמיד קל להוכיח את הזכאות לכתובה ולא פעם האיש נוחלת אכזבה בכך, ואילו מנגד במסגרת תביעה של הכתובה לאחר פטירת הבעל הלכה למעשה אין כל טענה שיכולה לשלול את כתובתה אך זאת בכפוף לבחינת חלקה היחסי בעיזבון עצמו .
אכן בפרקטיקה אין הרבה תביעות כתובה כנגד העיזבון זאת מן הטעם הפשוט שלרב היורשים הם האלמנה והילדים ובוודאי שהאמא לא תרצה לתבוע את ילדיה או שמא חלקה בעיזבון עולה על שווי הכתובה .
להבדל מהתביעה במסגרת הליכי גירושין שם הסמכות היא של בית הדין הרבני בלבד, הרי התביעה לאחר פטירת הבעל מוגשת לבית המשפט לענייני משפחה כפי שנקבע בין השאר בבג"ץ 2621/100 לוי' נ בית הדין הרבני פ"ד נד(3) 809 .
להבדל מבית הדין הרבני שם נוטים לא לשערך את הכתובה , הרי שבבתי המשפט לענייני משפחה ולמרות שהדבר לא התקבע כנורמה עדיין, הרי שבית המשפט כן נוטה לשערך את הכתובה ולהעמידה על הסכום הריאלי קרי הצמדה לממד המחירים לצרכן .
נניח למשל שהבעל הולך לעולמו ומותיר מאחוריו אישה מנישואין טריים עמה בעוד בעברו היה נשוי ויש לו ילדים עבורם הוא ערך צוואה שמבטיחה כי מלוא רכושו יועבר אליהם . במקרה זה סביר להניח אם הנישואין טריים שטרם צברו הצדדים רכוש רב המשותף מכח חוק יחסי ממון, כך שהאלמנה לא יכולה לתבוע חלק ברכושו של בעלה מנוח משזה היה שלו בטרם נישא לה, ואילו משעשה צוואה לטובת ילדיו, הרי היא לא נמנית על יורשיו על פי חוק היורשה והלכה למעשה יוצאת ללא כלום. והנה הכתובה שלה נכנסת לפעולה והיא כן יכולה לתבוע את ילדיו של המנוח שכן יצטרכו לשלם לה מתוך עיזבנו של המנוח את הכתובה בטרם זה יחולק ביניהם.
מחפשים עורך דין צוואות וירושות בצפון ?
עורך דין צוואות ויורשות מומחה בתחום יסייע בידיכם לממש את מלוא הזכויות על פי החוק המשלבים חוקים שונים הן מדיני המשפחה והן מדיני הירושה בישראל ואף מן הדין העברי .
עורך דין המאם חליחל , עורך דין מומחה ירושה וצוואות ,עורך דין מומלץ ירושה וצוואות בצפון עם ניסיון רב שנים בתחום שידאג לתת לכם מענה מקיף למימוש מלוא הזכויות שלכם לפי החוק .
מי יקבל הבית הכלה או החם ? הקדמה : בדרך כלל סכסוכים בענייני רכוש משותף של בני זוג העומדים בפני גירושין מתנהלים על פי חוק יחסי ממון...
המשיכו לקרוא >צוואה הדדית ? צוואה הדדית הינה תוצר של שינוי חקיקה בשנים האחרונות המאפשר לבני זוג לערוך צוואה יחידו כאשר כל צד למעשה מסתמך על האמור בצוואת...
המשיכו לקרוא >בגדה בבעלה 10 שנים ברצף – תקבל חצי מהרכוש הקדמה : פסק דין חדש מפתחו של בית המשפט העליון [בג"ץ 8463/19] מפי כב' המשנה לנשיא ע' פוגלמן,...
המשיכו לקרוא >